понеделник, 18 април 2016 г.

Австралия планира създаване на рамка за оперативна съвместимост при електронно фактуриране


Правителството на Австралия планира създаване на рамка за оперативна съвместимост при електронно фактуриране. Рамката за оперативна съвместимост ще обхваща набор от политики, стандарти и насоки, които ще гарантират употребата на различни технологии и компоненти, използването на които ще подпомогне разпространението на електронното фактуриране в австралийските компании и ще бъде от значителна полза за бизнеса и икономиката на Австралия като цяло.
Основната стратегия на правителството е да гарантира достъпа на цялата бизнес общност до набор от конкурентни решения за обмен на електронна информация. Федералното правителство възнамерява да даде възможност на всички свои агенции да получават електронни фактури не по-късно от юли 2017 г.
Използването на рамка за електронно фактуриране ще бъде доброволно за компаниите в Австралия, а целта на инициативата е да се увеличи разпространението на електронното фактуриране, чрез създаване на доверие в пазара, както и насърчаване на създаването на интегриран софтуер за електронно фактуриране от софтуерните компании.
Източник: E-Invoicing Platform, Sharedserviceslink

Няма коментари: