сряда, 1 април 2015 г.

Е-фактурирането в Аржентина задължително за всички компании, регистрирани по ДДС

Федералната администрация на публичните приходи (AFIP) в Аржентина обяви масово навлизане на електронното фактуриране в страната. Новите разпоредби предвиждат всички регистрирани по ДДС данъкоплатци да се присъединят към системата не по-късно от 1-ви юли 2015 г. Това се отнася и за физически лица и фирми, предоставящи предплатени медицински услуги, частно управлявани образователни институции, агенции за недвижими имоти, както и художествени галерии и търговци.
Законодателството е готово да направи някои изключения за тези, които имат трудности при прилагането на електронното фактуриране. При подобни случаи преминаването ще се осъществи на по-късен етап.
Електронното фактуриране не влиза в сила при покупка и продажба на лично имущество. Няма да бъде задължително и когато плащането се извършва в момента на доставка на стоките или услугите, в помещенията на клиента или на друг адрес, различен от този на издадената фактура.
С масовото използване на електронното фактуриране ще се увеличат икономиите както в публичния, така и в частния сектор, поради намаляване на употребата на хартия и премахване на разходите по доставка.
Източник: E-Invoicing Platform

Няма коментари: