вторник, 1 февруари 2011 г.

ДСК Директ улеснява получателите на е-фактури

Електронното банкиране на Банка ДСК е директно интегрирано с eFaktura.bg
Много получатели на хартиена кореспонденция редовно се сблъскват със затруднения при нейното получаване по различни причини. Загубата на оригинал на изпратена фактура, обаче, е неблагоприятно за получателя. Това се отнася особено до фирми, чийто счетоводен отдел трябва да представи оригинал при проверка на НАП. Късното получаване на фактура по куриер, от своя страна, забавя често и нейното плащане, заради което се пропускат сроковете, указани в нея, а това понякога създава проблеми при използването на комунални услуги (ток, телефон, интернет), където е свързано със спиране на услугата.
Потребителите на електронно банкиране на Банка ДСК – ДСК Директ, разполагат с една удобна възможност да заплатят дължимите суми по електронни фактури, издадени на тяхно име чрез системата eFaktura.bg.
Услугата eFaktura на „БОРИКА БАНКСЕРВИЗ“ АД представлява система за сигурен обмен на електронни документи – процес, при който доставчици и купувачи обменят и управляват в реално време електронни документи, в т. ч. електронни фактури посредством интернет. 
Електронната фактура е документ, подписан с валиден електронен подпис и е напълно равностойна на съответния хартиен носител. Електронните фактури, представяни чрез системата eFaktura напълно отговарят на изискванията на Закона за електронния документ и електронния подпис, Закона за счетоводството и Закона за ДДС.
Доставянето на е-фактури става изключително бързо, след получаването на им в системата eFaktura.bg, те стават видими и достъпни за плащане в ДСК Директ. Системата предоставя информация за номерата и датите на документите, те могат да бъдат преглеждани, съхранявани локално и импортирани във финансовата система на получателя, ако това се изисква.
Чрез е-фактурите значително се улеснява процеса по заплащане на стоките и услугите, като се спестява ръчното въвеждане на платежно нареждане и се намаляват грешките.
След потвърждаване на плащането от страна на клиента в ДСК Директ, автоматично се променя статуса на електронната фактура в eFaktura.bg, с което процесът по плащане на дължимата сума приключва с минимум стъпки и загуба на време.

За повече информация относно услугите: www.efaktura.bg

Няма коментари: