петък, 9 ноември 2012 г.

Издаване на електронна фактура

eFaktura.bg дава възможност на издателите да зареждат фактури, които вече са създадени в тяхната счетоводна система, или да въвеждат "ръчно" фактурите оналйн. Всички фактури се подписват с Квалифициран Електронен Подпис. Той може да бъде издаден на физическо лице, или на юридическо. Предимството на подписа на физическо лице е, че с един електронен подпис могат да се подписват фактури за множество фирми. При подписа на юридическо лице, практиката е всяка фирма да подписва фактури с подпис, където тя фигурира като Титуляр.
Издаването на електронни фактури е просто процес, който не изисква някакъв специфичен хардуер, или умения. "БОРИКА - БАНКСЕРВИЗ" АД предоставя необходимия софтуер и извършва обучение за работа с него.
Изгледът на фактурите, заредени в eFaktura.bg може да бъде "специфичен", т.е. изготвен по задание на клиента, или стандартен, кокто изглежда по този начин (възможно е да включва и лого):
              
Фактурите в eFaktura.bg отговарят изцяло на изксванията на ЗДДС (чл. 114 (6), Закона за Счетоводство и ЗЕДЕП. За повече инфорамация посетете www.efaktura.bg


Няма коментари: