понеделник, 29 септември 2014 г.

Канадците плащат над 500 млн. щатски долара годишно за хартиени фактури



Според данни на Public Interest Advocacy Centre канадците плащат повече от половин милиард долара годишно, за да получават сметки и банкови извлечения на хартиен носител по пощата.
75% от запитаните са против начисляването на такси за хартиени копия на техните сметки и извлечения, а едва 1 от всеки 3-ма е заявил неудобство при преминаването към електронно фактуриране или онлайн банкиране.
В допълнение, около 43% заявяват, че са били уведомени от поне една компания, че за да продължат да получават сметки или банкови извлечения по пощата, ще им бъдат удържани такси, а малко повече от половината от анкетираните са заявили своето съгласие.
В доклада също се споменава, че 71% от анкетираните одобряват да бъде предложена отстъпка на потребителите, които преминават към електронно фактуриране, а 83% смятат, че получаването на сметки на хартиен носител по пощата следва да бъде безплатно – за сметка на компанията издател.
102 млн. щатски долара са платени под формата на такси от канадци с ниски доходи и възрастните хора, които не разполагат с интернет достъп у дома или не използват компютри.
Проучването е проведено от Public Interest Advocacy Centre по телефона през септември 2013 г. като обхваща 2005 канадци. 
Източник: The Paypers

Няма коментари: