сряда, 17 септември 2014 г.

Пазарът на електронното фактуриране в Европа с 12% среден годишен ръст до 2018 г.




Според последни проучвания пазарът на електронното фактуриране в Европа ще достигне среден годишен ръст от 11,78% за периода 2013-2018 г.
Според доклад на RNR Market Research една от основните тенденции на пазара е свързана с нарастващото търсене на електронни фактури от страна на публичния сектор. Той обхваща приблизително 10% от общия размер на издадените фактури. По-голямата част от тези фактури все още са на хартиен носител. Следователно налице е огромен потенциал за спестяване на разходи в много европейски страни.
Нещо повече, увеличаването на търсенето от страна на различни публични сектори като здравеопазване, електроснабдяване и водоснабдяване води до раздвижване на пазара.
Здравеопазването се счита за един от първите сектори, които са приели технологията на електронното фактуриране в Европа и са вложили сериозни инвестиции в сферата на информационните технологии. В допълнение, от доставчиците на електроенергия се очаква да увеличат пазарния си дял в близко бъдеще.
За финал в доклада се подчертава, че основното предизвикателство, пред което е изправен пазарът, е свързано с опазването на сигурността на данните. 

Електронното фактуриране гарантира напълно сигурността на Вашите данни.
Източник: The Paypers

Няма коментари: