четвъртък, 25 октомври 2012 г.

73% от бизнеса използва електронно фактуриране


Това е равносметката от последното глобално проучване за електронното фактуриране, проведено от финландската фирма Basware. В това число се включват всички форми на електронно представяне на фактури, включително сканиране на хартиените оригинали и изпращане на PDF версии на фактури. 

Най-големи ползи от преминаването към електронно фактуриране отчитат фирмите, които използват напълно автоматизирани системи. 56% от тези компании отчитат непосредствено намаляване на разходите, свързани с обработката и изпращане на фактури. 28% от фирмите със съвременни решения за електронно фактуриране отчитат подобряване на отношенията с доставчици и клиенти. 

Според бизнеса основната полза от преминаване към електронно фактуриране е ускоряването на циклите на фактуриране – това са посочили 75% от участниците в проучването. За 64% от анкетираните основната полза от електронното фактуриране е свързана с намаляването на разходите за фактуриране. 

Малкият бизнес е много по-чувствителен към изискванията на клиентите – за 61% от малките фирми желанието на клиентите да получават електронни фактури е достатъчен аргумент за имплементирането на такова решение. 

Очакванията в глобален мащаб са през 2014-2015 г. да се постигне достатъчно голямо навлизане на напълно автоматизирани решения за електронно фактуриране. 

Ако искате вашият бизнес да се възползва от най-съвременно и гъвкаво решение за електронното фактуриране, посетете www.efaktura.bg.

Няма коментари: