вторник, 15 ноември 2011 г.

Цената на фактурирането

Експертната група по електронно фактуриране към Европейската Комисия изчислява, че всяка фактура може да струва значителна сума, за този който издава счетоводния документ. Според експертите, автоматизирането на процесите и използването на системи за електронно фактуриране ще спести до 80% от първоначалните разходи за обслужване на тези процеси. На фона на всичките административни разходи, това означава намаляване на разходите с до 2%. За бизнеса това означава, че е налице положителна икономическа възвращаемост в рамките на не повече от 6 месеца.
eFaktura.bg е базирана на три прости принципа:
-Документите се трансформират в електронни (според изискванията на ЗЕДЕП);
- Документите са лесни за обработване (унифициран XML стандарт);
- Партньорите са лесно достижими (изградена е най-голямата мрежа за електронно фактуриране);
Благодарение на първоначалния замисъл на eFaktura.bg, да отговаря на изискванията на МСП, икономическата възвращаемост може да бъде мигновенна. Доскоро основните разходи за включване в eFaktura.bg бяха два.
Първият беше свързан с достигането до XML стандарта в eFaktura.bg. Тук, благодарение на единния стандарт и усилията на партньорите на системата, които можете да видите в секцията „Партньори“, днес достигането до този XML е бързо, лесно и евтино!
Вторият голям разход бе свързан с набирането на email адреси на получателите. Един процес, който обикновенно се случва на хартия и изисква много време и усилия. Днес, благодарение на иновативния екип на БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ, това вече не е проблем. Новата услуга „Адресна книга“ позволява на всички издатели в системата да достигнат до всички регистрирани получатели, а това са над 60 000 потребителя! По този начин писмата, които преди бяха пускани на хартия и струваха пари, сега са заменени от възможността да се изпращат безплатно покани директно през системата. „Адресна книга“ дава възможност да извършвате ръчни, или автоматични търсения за регистрирани клиенти директно по ЕИК и да контактувате с тях онлайн. По този начин се спестяват паричните разходи и време, свързани с ръчното събиране на email адреси.
Всички тези предимства означават само едно, eFaktura.bg намалява многократно цената на процесите по фактуриране в компаниите. Още повече, намаляването на тези разходи ще намали административните разходи в компанията и ще съкрати времето за получаване на плащания по издадените фактури.
Повече информация можете да намерите в секцията „Ползи за издатели“ http://www.efaktura.bg/bg/page/11

Няма коментари: