петък, 13 май 2016 г.

Нараства броят на електронните фактури, издадени към испанската администрация

Според Министерство на финансите и публичната администрация от началото на 2015 г. в Испания са обработени 7 119 288 електронни фактури. Броят на е-фактурите постепенно се повишава поради въведеното задължително електронно фактуриране към публичната администрация от началото на 2015 г. В действителност от януари до октомври 2015 г. броят на издадените електронни фактури е 4 630 681, което е с 35% по-малко.
Само за четири месеца платформата EDICOM Facturae е успяла да достигне по-голям брой е-фактури в Испания спрямо предходната година с 36%. След въвеждането на тази технология платформата за електронно фактуриране EDICOM е издала общо 3 595 150 електронни фактури към испанската публична администрация.
Въвеждането на електронно фактуриране в Испания води до значителни ползи, свързани с намаляване на икономическите разходи както за компаниите, така и за администрацията, а освен това допринася за спазването на данъчното законодателство, намалява сроковете за получаване на плащания и дава възможност за проверка на състоянието на изпратените фактури по всяко време.
Източник: Edicom

Няма коментари: