петък, 18 март 2016 г.

Закъснелите плащания по фактури достигат 70% в световен мащаб

По данни на MarketInvoice закъснелите плащания по фактури в световен мащаб достигат 70%. Проучването е направено въз основа на анализ на данни от 30 000 фактури от 1 000 компании в 80 страни.
Проучването на MarketInvoice разкрива, че по-малко от половината фактури в САЩ се плащат навреме. В Европа, с изключение на Англия, само 40 % от фактурите се плащат след изтичане на крайния срок. Френските и английските компании са едни от най-неизрядните платци – близо 2/3 от плащанията по фактури в Англия и 3/4 от тези във Франция са забавени. Други европейски страни се славят с навремени плащания. Това са Белгия, Холандия, Швейцария, Германия и Ирландия.
Според данни от проучването на MarketInvoice платците, които заплащат своите задължения в най-кратък срок – по-малко от ден след получаването им, са банките. За разлика от тях, търговците на дребно и публичният сектор в Англия са сред най-лошите платци. Сред нередовните платци от публичния сектор в Англия са училищата и висшите учебни заведения, където средно около 80% от плащанията по фактури са забавени, следвани от болниците и местната власт. В световен мащаб големите търговски вериги също забавят плащанията по фактури с около седмица.
Източник: The Paypers

Няма коментари: