събота, 12 декември 2015 г.

5 млн. електронни фактури е получила публичната администрация в Испания

От януари до октомври 2015 г. публичната администрация в Испания е получила 4 630 681 електронни фактури. Предоставените от Министерството на финансите и публичната администрация данни са доказателство за постепенното навлизане на електронното фактуриране в компаниите в Испания.
Считано от 15 януари 2015 г. доставчиците към публичния сектор и доставчиците на услуги са задължени да използват тази технология в своите бизнес отношения с администрацията, в резултат на което броят на електронните фактури между февруари и октомври се е утроил.

Правителството на Испания е изчислило, че фирмите са спестили 0,70 евро за всяка една фактура откакто са започнали да използват електронни канали. С използването на електронно фактуриране държавната администрация предвижда икономии, възлизащи на повече от 50 млн. евро на година. Извън икономическите аспекти, електронното фактуриране допринася за спазването на данъчното законодателство, намалява сроковете за получаване на плащания и дава възможност за проверка на състоянието на изпратените фактури по всяко време.
Източник: Edicom

Няма коментари: