сряда, 19 ноември 2014 г.

Електронното фактуриране в Турция спестява 293 млн. щатски долара и предотвратява изсичането на 100 000 дървета



Според финансовия министър на Турция Мехмет Шимсек благодарение на системата за електронно фактуриране са спестени 650 млн. турски лири (293 млн. щатски долара) от допълнителни разходи за фактуриране, както и е било предотвратено изсичането на 100 000 дървета.
Въведената през 2010 г. системата за електронно фактуриране в Турция води до намаляване на разходите на данъкоплатците, ограничава незаконните финансови дейности и допринася за опазването на околната среда чрез намаляване на необходимостта от хартия.
Финансовият министър очаква броя на данъкоплатците, използващи електронно фактуриране, който до 31 октомври 2014 г. е приблизително 20 000, да се удвои след пълното въвеждане на системата за електронен архив на 30 декември 2014 г. Данъкоплатците, които получат разрешение за използването на електронен архив от приходната администрация, ще могат да съхраняват своите фактури електронно.
Министърът също така добавя, че целта е достигане на 100 000 потребители в рамките на две години, след като всички държавни институции започнат да изискват от данъкоплатците да използват електронни фактури, а правителството от своя страна има за цел да спести около 2 млрд. турски лири чрез системата за електронно фактуриране.
Източник: The Paypers

Няма коментари: