петък, 6 декември 2013 г.

Френският парламент насърчава E-фактуриране в публичния сектор


Френският парламент гласува в подкрепа на създаване на правна рамка, която да позволи на френските публични власти да наложат задължително електронно фактуриране.
По-рано тази година френските данъчни власти са издали проект на директива относно нови правила за електронно фактуриране.
С проекта на директива, продавачи на стоки/доставчици на услуги и клиенти, които издават хартиени или електронни фактури, с изключение на фактури по стандарт EDI или фактури, подписани с квалифициран електронен подпис, трябва да вземат мерки за структуриране и създаване на одитна пътека.
Също така, компаниите трябва да преценят дали е подходящо да се поддържа система за фактуриране на хартия, в частност по отношение на вътрешногруповите взаимоотношения.
Реформата, свързана с правилата за фактуриране във Франция предлага възможност на бизнеса да прекрати определени често използвани рискови практики (фактури изпратени по електронна поща, обща ERP система без издаване на фактури и т.н.). Също така, компаниите трябва да обмислят ключови аспекти, във връзка с предстоящите реформи за фактуриране, и да погледнат на това като възможност за спестяване на разходи и време, посредством  издаването на електронни фактури.

Няма коментари: