четвъртък, 16 юли 2015 г.

Забавените плащания към микропредприятията във Великобритания достигнаха 17 млрд. паунда

Според проучване на Intuit QuickBooks, световен доставчик на счетоводен софтуер, размерът на дължимите плащания във Великобритания е достигнал заплашителните 17 млрд. паунда.
Настоящата култура на забавени плащания възпрепятства развитието и растежа на бизнеса в страната и го прави уязвим: 96% от всички фирми в Обединеното кралство са микропредприятия с до 10 души персонал.  
Нежеланието за навременно плащане оказва сериозно влияние върху паричните потоци: 32% от анкетираните заявяват, че са прибегнели до заем или кредит, за да платят на доставчици, а това оказва голямо напрежение върху бизнеса. В резултат на забавени плащания, на микропредприятията във Великобритания се налага да прекарват средно по 19 работни дни годишно в преследване на неплатени фактури.
93% от анкетираните заявяват, че като потребители биха желали да заплащат своите задължения веднага, но много от собствениците на микропредприятия дори не предлагат такава опция на клиентите си. В действителност 94% от анкетираните, които чакат средно до месец за получаването на фактурите си, заявяват, че биха желали да заплащат своите задължения авансово.
Оказва се, че голяма част от малкия бизнес във Великобритания не се е възползвал от преимуществата на технологии като електронното фактуриране, посредством употребата на които проблемът със забавените плащания би бил премахнат. Проучването показва, че само 36% от микропредприятията издават електронни фактури и ги изпращат чрез имейл, а  останалата част все още издава традиционните хартиени фактури, които се получават по пощата в срок до един месец след настъпване на данъчното събитие.
Източник: Global Banking and Finance


Няма коментари: